به گزارش سایت رسمی فدراسیون فوتبال، علی خسروی در ابتدا گفت: آخرین سوت داوری خودم را در سال 1386 زدم و برای اولین بار است که برای همکاری به فدراسیون فوتبال دعوت میشوم. امیدوارم شایسته این انتخاب باشم و پس از 14 سال از پایان دوران قضاوت ، پاسخ اعتماد مدیران فدراسیون را به خوبی بدهم. تجارب گوناگونی در مسابقات داخلی، آسیایی، المپیکی و جهانی دارم و امیدوارم به ارتقا سطح داوری کشور کمک کنم.
خسروی افزود: حدود خرداد و تیرماه بود که از من جهت عضویت در کمیته داوران دعوت شد، تا اینکه امروز نخستین جلسه را با سایر اعضای کمیته داوران برگزار کردیم.
وی ادامه داد: به شخصه اهدافی را در نظر دارم که مهمترین آن ایجاد وفاق، عشق و بیشتر شدن رفاقت و همدلی در جامعه داوری است. در این سال ها ارتباط خوبی با داوران کشور داشتم و فکر میکنم از این طریق بتوانیم کاری کنیم که اگر داوری سوت یک بازی مهم را برعهده میگیرد، احساس مسئولیت در قلب همه داوران برانگیخته شود. رقابت سالم باید جای یکسری اختلاف درون صنفی را بگیرد و همه اعضای خانواده داوری به اسم داوری و کار قضاوت تعصب به مراتب بیشتری پیدا کنند. ایجاد تغییر در شیوه تدریس داوری و نظارت داوری از اولویتهای مهم دیگری است که در نظر داریم و احتمالا خیلی زود و حتی در یکی، دو ماه آینده تاثیرات آن قابل مشاهده باشد.
عضو کمیته داوران فدراسیون فوتبال افزود: در نخستین جلسهای که امروز میان اعضای کمیته داوران و با حضور رییس و دبیرکل فدراسیون برگزاری شد، از عزیزی خادم خواهش کردم حالا که افزایش حقالزحمه داوران را در یک اقدام مهم به تصویب رسانده است، در صورت امکان حق زحمه داوران تا هفته هفتم یا هشتم پرداخت شود. دیگر بحث مطرح شده مربوط به البسه داوران بود، به خصوص توجه ویژه به بخش داوری بانوان که درآمد خاصی ندارند و حداقل کاری که باید برای آنها انجام بدهیم، پرداخت به موقع هزینه ایاب و ذهاب است. به زودی باید یک جلسه با روسای کمیته داوران استانها داشته باشیم و معتقدم که با سابقه ترین داوران هر استان باید در هیات فوتبال استان خود فعال باشند. ضمن اینکه یک توجه ویژه به پیشکسوتان داوری باید داشته باشیم، برخی از آنها دچار کسالت هستند و باید برای همه پیشکسوتان یک پرونده تهیه کنیم و حتی در بعضی بازیها به عنوان ناظر ویژه از آنها استفاده کنیم.
خسروی تصریح کرد: پیشنهادی به تیمهای لیگ برتری دارم تا مانند بسیاری از کشورها از مشاور داوری استفاده کنند. اقدامی که توسط بسیاری از باشگاهها مانندآرسنال، میدلزبورو و تیمهای ژاپنی و کره در حال اجراست. باشگاه ها میتوانند مشاور داوری خود را به فدراسیون معرفی کنند و انتقادات را از این طریق به کمیته داوران انتقال بدهند. این کار چند جنبه مثبت دارد، اول آنکه سرمربیان تیمها وقت و انرژی خودشان را وقف مسائل غیر فنی نمیکنند. از طرفی هر هفته به آنالیز موارد داوری بازی هایشان بپردازند و حتی آخرین آموزش و دستورالعملها را برای بازیکنان به آموزش بگذارند. به نظرم با تجربه های زیادی در حوزه داوری داریم که میتوانند مانند سرپرست تیمها اما در بخش داوری به تیمها کمک کنند.
پیشنهاد دیگری که دارم تقسیم بندی کشور به پنج بخش شمال، جنوب، شرق، غرب و مرکز است. اینگونه هر عضو کمیته داوران میتواند روی یک بخش تمرکز کند و مواردی مانند شرایط بدنی، بروزرسانی قوانین و حتی استعدادیابی را به طور دقیقتر پیگیری کند تا چشم انداز خوبی برای ده سال آینده داوری کشور ایجاد کنیم.
خسروی در خصوص VAR گفت: حدود ۴ الی ۵ سال پیش جزو نفراتی بودم که تاکید داشتم پروسه واردات و استفاده از سیستم کمک داور ویدئویی به حدود ۵ سال زمان نیاز دارد. اکنون این زمان از دست رفته و فدراسیون فعلی اراده انجام این کار را از خود نشان داده است. البته مشکل تحریم وجود دارد برای آن هم یک پیشنهاد دارم، اینکه با فدراسیونهایی مانند کشتی، والیبال، شمشیربازی، کاراته و چند فدراسیون دیگر که آنها هم از سیستم نرمافزار و سختافزار خاص استفاده میکنند جلسهای برگزار کنیم و در خصوص راههای واردات سختافزار و نرم افزارهای مربوطه به گفتگو بنشینیم. پس از آن باید فیفا به خصوص بخش تجاری آن را متقاعد کنیم که شرایط بهرهمندی ما از VAR به چه شکل امکانپذیر است.